Gellértesítő Nyári Minimagazin

Friss híreinket, és más aktuális eseményt gyűjtöttük össze nyári minimagazinunkban. Érdemes belelapozni.

Egy óra

Július 22-én délután közel 90-en jöttünk össze a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága által meghirdetett szentségimádáson, amelyhez plébániánk is csatlakozott. (Az internetes felületen 55-en csatlakoztak, ezzel a 16. legmagasabb számú regisztrációval rendelkező közösség voltunk a 690-ből. Még a Szent István-bazilikát is megelőztük. – Ezt csak érdekességképpen.) Szolgálattal, imával készült a Szent Gellért Énekkar, a Rózsafüzér Társulat, a Bibliaóra Közössége, a Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége, a ministránsok és a Házas Esték közössége. A következő ilyen alkalom Krisztus Király ünnepén lesz november 23-án szombaton délután 5 órakor.

Balatoni miserend

A nagy meleg elől sokan utaznak a Balatonpartra. A szabadság ideje alatt se feledkezzük meg a szentmiséről! A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén is összeállította a balatoni miserendeket bemutató oldalt. Itt található.

Nyári menetrend

A nyár beköszöntével nyári szünetet tartanak a közösségek. Igyekszünk a naptárt frissen tartani, hibák előfordulhatnak. Ezekért elnézést kérünk.

Feladatok a nyárra

Tavaly ezen a helyen egy vakációs cikk állt. Ez újra aktuális. Itt megtalálod.

Programok

Facebook oldalunk nyilvános, regisztráció nélkül látható minden információ. Figyeljétek, egy-egy érdekes programot ott fogunk megosztani.

Tábor

Július 28. és augusztus 3. között tábor lesz a keresztény nagykorúságról. A tábort a Háló Egyesület és a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom szervezi Tatán. A táborban előad Ádám Miklós atya is (plébániánk korábbi káplánja). Még lehet jelentkezni. Részletek és jelentkezés:

Közösségi vásár nyáron is

Folytatódnak a VeddEgyütt vásárok a templomunk parkolójában. Termelőktől lehet idénygyümölcsöt és egyéb nem tucat-holmit vásárolni. Érdemes próbát tenni egy itt vásárolt sajtok, hús-áruk és hipermarketes társaik között. Itt vannak a vásárok időpontjai.

A közösségi vásárlásról itt lehet többet megtudni.