Évközi 20. vasárnap

2020. augusztus 16-i hirdetés: augusztus 20, ministráns nap, eskütétel, gyóntatás, liturgikus rend.

Augusztus 20-án, csütörtökön, Szent István király ünnepén a Szent István Bazilikában délután 5 órakor kezdődő ünnepi szentmise a koronavírus-fertőzés elleni hatósági korlátozások miatt idén zártkörű lesz, melyen csak meghívottak vehetnek részt, a körmenet pedig elmarad. A szentmisébe a Duna Televízió vagy a Magyar Katolikus Rádió adásán keresztül kapcsolódhatunk be. Templomunkban ezen a napon 9 és 11 órakor lesznek a szentmisék. A 11 órai mise után szoborkertünkben megkoszorúzzuk első szent királyunk szobrát.

Szeretettel hívunk és várunk minden ministránst augusztus 21-én, pénteken 18 órától a plébánia nagytermébe egy játékestre, ahol lehetőség lesz megismerkedni az új atyákkal is. Aki tud korábban jönni, azt ministrálni is várjuk a du. 5 órai szentmisére, amit a plébánia ministránsaiért ajánlunk fel.    

Augusztus 23-án, jövő vasárnap, a 11 órai szentmisében lesz Imre atya plébánosi eskütétele. Az ünnepi szentmisét követően mindenkit szeretettel várunk egy vidám hangulatú játékos bemutatkozásra, ismerkedésre a plébánia nagytermébe. Sós és édes süteményt köszönettel elfogadunk az agapéhoz.

Augusztus hónapban a gyóntatás rendje a következőképpen alakul templomunkban: pénteken és szombaton az esti szentmise alatt, vasárnap pedig az összes szentmise alatt.

A mai vasárnaptól a hirdetőtáblákon minden héten külön lapon közöljük a templom liturgikus rendjét, melynek segítségével a kedves testvérek tájékozódhatnak az aktuális hét ünnepeiről, miserendjéről, valamint a már felvett miseszándékokról. Miseszándékok továbbra is kérhetők a plébániai irodában.