Évközi 23. vasárnap

Járványhelyzet, agapék, gyóntatás, hittanok, ministrálás, közösségek, új e-mail cím.

A járványhelyzet súlyosbodása miatt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeptember 4-én, pénteken rendelkezéseket adott ki óvintézkedés céljából. Ennek megfelelően mostantól határozottan kérjük, hogy bármilyen betegség tüneteit mutató személy ne vegyen részt a szentmiséken és a közösségi alkalmakon; a szentmisék előtt és után fertőtlenítsük kezeinket; a templomban, és különösen a gyóntatóhelységben viseljünk maszkot és igyekezzünk egymástól 1,5 méter távolságot tartani. A szenteltvíztartók a templomban továbbra is üresek lesznek, a szentmiséken a békeköszöntéskor elmarad a kézfogás, valamint a szentáldozás csak kézbe történik. A perselyezés a szentmisék végén, a kijáratoknál lesz. A rendelkezések további részletei a hirdetőtáblákon olvashatók.   

Az imént ismertetett rendelkezések fényében átmenetileg elmaradnak a vasárnap 9-es szentmise utáni agapék.   

Szombaton, szeptember 12-én, 19 órától az Ars Sacra fesztivál keretében a Carmine Celebrat kórus hangversenyére kerül sor templomunkban. A hangverseny részletei a kihelyezett plakátokon olvashatók. A Carmine Celebrat Kórus szeretettel vár énekelni vágyó új tagokat. A próbák időpontja: minden hétfőn és csütörtökön este 6-től fél 9-ig az altemplomi Boldog Özséb teremben.

A gyóntatás új rendje templomunkban: hétfőn és pénteken a reggeli és az esti szentmise alatt, elsőpéntekenként már az esti szentmise előtt is 16 órától, valamint vasárnaponként minden szentmise alatt.     

A múlt vasárnap meghirdetett plébániai hittancsoportok most hétfőtől beindulnak, de a járványhelyezt miatt különösen is figyelnünk kell arra, hogy ezeken az alkalmakon is betartsuk a szabályokat: fertőtlenítsük kezeinket, viseljünk maszkot és tartsunk egymástól kellő távolságot! A következő plébániai hittancsoportokba várjuk a jelentkezőket:

  • Óvodások és 1. osztályosok: kedd 17:00 (Ebédlő – Rajszi Ágnes)
  • Elsőáldozásra készülők és 2-4. osztályosok: szerda 17.45 – 18.45 (Hittanterem – Imre atya)
  • Felsősök (5–8 osztályosok): csütörtök 18.00 -19.30 (Hittanterem – Péter atya)
  • Bérmálkozásra készülők (2. év) és gimnazisták: szerda 19.00 – 20.30 (Nagyterem – Imre atya)
  • Egyetemisták: kedd 18.00-19.30 (Hittanterem – Péter atya)
  • Fiatal felnőttek (egyetem vége – 35 éves korig): vasárnap 19.00 – 21.00 (Nagyterem – Imre atya)
  • Bibliaóra (Felnőtt katekézis): hétfő 17.45 – 18.45 (Nagyterem – Imre atya)

Ezek a csoportok nem csak egyszerű „hittanórák”, hanem a plébánia életébe való bekapcsolódást és egy közösséghez való tartozást is jelentenek, így mindenkinek szívből ajánljuk a jelentkezést. Jelentkezni a csoportok vezetőjénél, a sekrestyében, valamint a plébániai irodában lehet.