“Kiút” lelkigondozói szolgálat

Krisztus-központú keresztény lelkigondozói szolgálat indult templomunkban. A szolgálat indítójával, Riszterer Zsuzsannával beszélgettünk:

Miért indítottad a lelkigondozói szolgálatot?

A szívem közepén volt az a vágy, hogy egész életemmel szolgáljam Istent és az embereket. Szeretnék Isten emberévé válni, és ebből kiindulva segíteni az embereknek. Idővel a Szentlélek kibontotta az utam és megmutatta, hogy hol van erre most szükség és én hallgattam Szavára.

Hogyan képzeljünk el egy ilyen beszélgetést?

Időpont egyeztetéssel kezdődik. Ha ez sikerült, találkozunk. Leülünk (imádkozunk) és ismerkedünk. Meghallgatom, mivel érkezett aki hozzám jön. Ebből indulunk el…Igyekszem felebarátként – irgalmas szamaritánusként – jelen lenni, Krisztussal – Lélekben a beszélgetésekben. 

Általában egy alkalom 60 perc. és 2 hetenként ill. havonta találkozunk újra. ez sok mindentől függ. 

Szólnál pár szót magadról?

Szeretem a szolgálatomban elsősorban azt, hogy a helyemen vagyok. Szeretem nagyon a segítő szolgálatban, ha látom beérni a gyümölcsöket, amikor látom, hogy sikerül nem csak meglátni a problémát, hanem eljuttatni a másik szívéig azt. A legnagyobb öröm, amikor látom, hogy a kísért személy komolyan elkezd foglalkozni a kérdésével és mindent megtesz a fejlődéséért.

Kihívást jelent, amikor fáradt vagyok és türelmesnek kell lennem a kísért személlyel. Kihívást jelent, hogy megvárjam, amíg a másik rájön, hogy mi a dolga és ne csak a kifogásokat gyártsa. Sokszor kihívás annak elfogadása, hogy sok esetben tehetetlen vagyok, és nem tudok segíteni mindenben. Itt Krisztus a project vezető, ebben van hitem, reményem és erősségem. Ő fogja a megoldást is a kísért személy szívébe elindítani, lángoló vágy formájában. Sokat imádkozom mindenkiért aki nálam valamikor is megfordult. Ez az ALAP!

Hét gyermeked mellett hogyan jut erre is időd?

Először is a 7 gyermekből, már egy házas, 3 meg már 20 év feletti egyetemista / önálló. Ettől kicsit egyszerűbb már 🙂 Támogató családom és férjem van, akinek a Krisztusban való szolgálatom (-unk) fontos. Így jut idő!

Mivel biztatnád azokat, akik nem merik igénybe venni ezt a segítséget?

Nincs kockázat, abban, ha eljön és megismerkedünk. Bármikor mondhatja, hogy Neki most elég… Elfogadom ezt szeretetben. Itt nincs elvárás – követelmény, haladunk együtt az úton. Minden Isten Nagyobb Dicsőségére történik, semmi nem véletlen. Szent II. János pál Pápa szavaival tudnám ezt a folyamatot legjobban érzékeltetni:

“Szentlélek az, aki felébreszti a tökéletes válasz vágyát;  Ő irányítja e vágy növekedését, érlelve a pozitív választ és támogatva hűséges megvalósítását;Ő alakítja a meghívottak lelkét, amikor a tiszta, szegény és engedelmes Krisztushoz hasonlóvá formálja és ösztökéli, hogy elsajátítsa az Ő küldetését.”
(Szent II. János Pál Pápa)

A beszélgetésekre időpont egyeztetés szükséges.
Telefon: 06-30/566-6703