A Carmine Celebrat kórus koncertfelvételei

A plébániánkhoz kötődő, s templomunkban rendszeresen éneklő Carmine Celebrat kórus szolgálatát a járványhelyzet miatt már egy jó ideje nélkülöznünk kell. Most, az elmaradó nagyböjti, nagyheti egyházzenei áhitat, hangverseny, szentmise – és szertartás szolgálat helyett a kórus ebben a formában ad közzé repertoárjukból néhány művet a számukra legkedvesebb felvételeikből.

Obrecht: O vos omnes
„Ó, ti mindnyájan, kik átmentek az úton, nézzétek, s lássátok, van–e még olyan fájdalom, mint az enyém.”  (Jeremiás próféta siralmaiból.)

Caldara: Miserere mei Domine
„Könyörülj rajtam, Istenem, irgalmad szerint, töröld el gonoszságaimat.” (50. zsoltár, Dávid király bűnbánati zsoltára.)

Pergolesi: Stabat Mater Dolorosa
Jacopone Todi Himnusza a Fájdalmas Anyához: „Áll a gyötrött Isten Anyja, kín az arcát könnyba vonja, úgy siratja Szent Fiát.”

Schütz: Die sieben Worte Jesu Christi am Kreuz
Krisztus hét szava a keresztfán, a négy evangélium alapján: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, hogy mit cselekszenek!” „Asszony, nézd a te Fiad. Nézd, ő a te Anyád.” „Istenem, Istenem, miért hagytál el engem.” „Még ma velem leszel a paradicsomban.” „Szomjazom.” „Beteljesedett.” „Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet.”

J. S. Bach: János passió részletek

Mozart: Ave Verum Corpus

Bárdos Lajos: Golgotádon látunk

Liszt Ferenc: Ave Verum Corpus

Kodály Zoltán: Ave Maria

(Az első hat művet a Szent Gellért templomban, az utána következő három magyar zenét pedig a Párbeszéd Háza kápolnájában, a Régi Zeneakadémián, valamint a Váci utcai Szent Mihály Templomban rögzítették.)