Fokoláre Életige kör

A II. világháború szörnyűségei közepette, amikor az erőszak és a gyűlölet tombolt Chiara Lubich és első társnői az olaszországi Trentóban a bombázások elől az óvóhelyre menekülve magukkal vitték a Szentírást, felfedezték, hogy Isten igéi mennyire egyediek és egyetemesek. Feltámadt bennük a vágy, hogy egymás után életre váltsák azt . Az evangélium élésének következtében személyes és közös életük nem sokára megváltozott. Az első kis csoport nagyon hamar mozgalommá szélesedett és elterjedt először Olaszországban, aztán Európában és az egész világon.

Az evangélium élésének ez a gyakorlata mindmáig tart a mozgalomban, az egész világon havonta ugyanazt az igét “AZ ÉLET IGÉJE” éljük s próbáljuk életünkben életre váltani. Amikor találkozunk, elmondjuk egymásnak ezeket a tapasztalatokat.

A Szent Gellért templomban az újságos asztalon minden hónap elején megtalálható „AZ ÉLET IGÉJE” lapocska, amit bárki elvihet s elkezdheti életre váltani az evangéliumot.

A plébánián havonta egyszer (második hétfő 15:00) találkozunk, a plébánia nagyteremében. Összejöveteleinket (8-10 fő) imával kezdjük, majd elmondjuk, megajándékozzuk egymást mindazzal, amit éltünk az elmúlt egy hónap alatt, elsősorban a havi igével kapcsolatban, így megismerjük egymás problémáit, nehézségeit s a következő hetekben imáinkban is hordozzuk egymást. Majd Chiaratól olvasunk elmélkedést, amit átbeszélünk, azonban az utóbbi időben ez többször el is maradt.

A találkozó végén elolvassuk az új Életigét, s végül imával fejezzük be.

Szeretettel várunk közösségünkben bárkit.